Punt i final al XXVIIIè Festival Terra de Trobadors

És un festival realment especial… ja no tan sols pel volum de companyies professionals contractades, si no per la potència del seu teixit associatiu, de les seves entitats. Poques vegades veureu vint-i-escaig entitats d’una vila, poble o ciutat lluitar conjuntament i amb tanta personalitat per explicar la seva història particular, a través d’un mateix context (en aquest cas medieval i específicament del comtat d’Empúries). Aquesta potència és l’esperit del seu festival, que ells mateixos van crear fa 28 anys i que, en la meva opinió, s’ha de preservar, incentivar i potenciar més enllà de qualsevol altra circumstància.

Com a director artístic, han sigut molts mesos d’intensa preparació davant d’un projecte artístic de gran magnitud: a partir del context històric triat (aquesta, una altra característica remarcable), imaginar el festival, els espais, seleccionar les companyies professionals de música, teatre de carrer, combats, titelles, espectacles de foc (enguany 22), treballar teatralment amb les entitats i desenvolupar tot plegat integrant l’aparell logístic i tècnic.

Ha estat dur, però no us enganyaré… m’encanta, em trempa i em fa feliç. Enguany considero que malgrat els errors que segur que he comès, objectivament ha tornat a ser un èxit que sobretot adjudico a totes les entitatsdel Festival, a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries (especialment als departaments de Cultura i Festes i d’espais) i a les companyies professionals que hi han participat. Tots ells ho han fet possible. Aquí el meu homenatge i gratitud.

També voldria agraïr la valuosíssima feina, el suport i la paciència cap a mi, de Mariona CastellsMartí Torras Mayneris i Lluís Graells (el meu equip artístic d’enguany).

No puc oblidar tampoc la impagable presència i participació al festival, del Club Arc Sant CeloniAcers TrempatsMittentis Sagittam i escola Acting. Sou un 10 sobre 10 !

Moltes gràcies a tots, per fer que em refermi en la idea de que “tot està per fer i tot és possible”.