Lo Sacaire del Llobregat

presenta els espectacles…

El Pregoner

Animació anunciadora i musical. Lo Sacaire del Llobregat, va pregonant a viva veu tots els espectacles i activitats que es van fent i faran durant la Fira. Tot plegat fent cercavila amb el sac de gemecs, animant d’allò més i sovint organitzant danses amb els visitants.

El Pregoner és molt adient per a fires i festes majors, populars, temàtiques i/o tradicionals. Un excel·lent nexe d’unió, entre les activitats organitzades i els visitants. El seu modus operandi seria com el d’un programa de mà en acció, interactiu i alhora tradicional. Una variant d’aquest personatge és fer-lo servir com a fil conductor de visites teatralitzades (especialment a l’exterior). Els punts forts d’aquesta animació són: la veu potent de Lo Sacaire del Llobregat i el so embolcallador- no menys potent- i tradicional del sac de gemecs. Un complement perfecte per a la vostra Festa! Espectacle exempt d’IVA.

Clip pregonant a tota veu:.

El Pregoner ha estat seleccionat per participar al Festival Terra de Trobadors (Castelló d’Empúries), Festa major de Castellbisbal (5 dies), i Mercat medieval de Calonge, entre moltes altres viles i ciutats…


Rondalles al sac

Lo Sacaire del Llobregat

Els joglars itinerants de l’època medieval es dedicaven a fer música i rondalles allà on podien, o més aviat, allà on els deixaven. Aquest és el cas d’un sofert joglar anomenat Lo Sacaire del Llobregat, que acaba d’arribar a una vila. Amb el seu Sac de Gemecs, anuncia la seva presència i, tot fent cercavila, va congregant tothom a la plaça. Tot convocant el públic, clama i reclama les bondats de la història que ha vingut a contar. Quan comença a explicar la rondalla, la fa de tal manera que captiva a petits i grans amb la seva energia i els seus trucs d’actor.

Rondalles al sac beu de la tradició secular del flautista de Hamelin, pel que fa al cercavila, i de la milenària tradició de la transmissió d’històries, contes o rondalles, pel que fa a la part rondallística de l’espectacle. L’estil emprat a la rondalla és a partir del llenguatge del teatre de carrer: un complex treball corporal, de veu, i interpretatiu en el que essencialment la rondalla no s’explica, sino que es fa. Tot desplegat amb una gran energia i potència de veu…Espectacle exempt d’IVA.

Clip Rondalles al sac (trailer oficial):

Clip Rondalles al sac (interaccions amb el públic durant la rondalla):

Rondalles al sac ha estat seleccionat per participar a la Fira d’arrels tradicionals (Manresa), Cornamusam (Olot), i a la Setmana medieval de Montblanc, entre moltes altres viles i ciutats…

.


+Info i petició de pressupost