Joglars de la ribera

Molt soroll per no res és un espectacle per a públic familiar i molt adient per actuar a l’exterior en festes medievals, tradicionals o festes majors. A partir d’instruments musicals i de llenguatges de tradició mil·lenària, l’espectacle captiva a grans i petits. La idea principal és la de crear un espectacle amb una altíssima adaptabilitat, que encisi el públic utilitzant tots els mitjans musicals, interpretatius i corporals, tot reivindicant els elements més tradicionals.

Iniciem Molt soroll per no res amb un cercavila amb sac de gemecs, tarota i tabal (que pot servir tant de reclam inicial, com per portar el públic d’una banda a una altra). En acabat, iniciem la rondalla (conte, llegenda o narració popular). La rondalla està adaptada per a fer-se amb molta potència de veu, molta gestualitat, interacció amb el públic i acompanyada per la multitud «d’efectes especials» que ens ofereixen els músics. La narració sempre estarà adaptada al lloc on actuem o a la temàtica de què tracti la festa. Al finalitzar la rondalla, creem una dansa per a que balli el públic i tot seguit acabem l’espectacle amb un cercavila final o fent més danses in situ.

Sinopsi

Uns soferts artistes de carrer anomenats els Joglars de la ribera, arriben a la plaça. Al so de sac de gemecs, tarota i tabal anuncien la seva presència i, tot fent cercavila, congreguen tothom. Davant la gentada, clamen i reclamen les bondats de la història que han vingut a contar; o més aviat a fer, ja ho veureu… Quan comencen, tot succeeix de tal manera que captiva a petits i grans amb tot el que tenen a l’abast. I no faltarà música i ballaruca a l’acabar! Tot plegat, Molt soroll per no res! En acabat, els nostres joglars s’acomiaden del públic. Els esperen en un altre poble… o potser no…? Potser encara no ho saben, que els Joglars de la ribera hi aniran… Però de ben segur que els sorprendran!

Rondalles o parlaments en català o castellà. Cliqueu aquí per veure i/o descarregar el dossier

Joglars de la ribera. Molt soroll per no res:

Molt soroll per no res ha estat seleccionat per participar a a la Fira Renaixentista de Calella, i com a espectacle final de les visites guiades del Museu de Guissona, entre altres viles i ciutats…


+Informació i petició de pressupost: