Esgrima Teatral

Els inicis…

Van ser a l’Institut del Teatre on dins el programa de la llicenciatura hi havia l’assignatura d’Esgrima Artística. Aquesta assignatura estava repartida en diferents mòduls i em vaig matricular a tots: Floret I, Floret II, Espasa, Espasa i Daga, Coreografia. El Mestre de totes aquelles assignatures va ser en Ricard Pous (Titulat a França en Esgrima Antiga). La formació va continuar amb en Rubèn Jordan de la Cia. Contratac. A ells dos els agraeixo la passió per l’esgrima que em van transmetre.

Altrament, l’any 2000, vaig participar en un seminari de Combat Escènic a càrrec de Richard Ryan (B.A.S.S.C.)

 

A mesura que anava desenvolupant la tècnica i veure com n’era de present la interpretació en la seva execució, vaig decidir de canviar el nom d’esgrima artística, pel d’Esgrima Teatral, per ajustar-se millor a la realitat de la seva pràctica.

 

Com a esgrimista professional…

L’any 2001 amb en Rubèn Jordan i en Xavier Calderer vam fundar la Cia. Contratac, companyia que desenvolupa l’esgrima destra i ambidextra en diferents àmbits de l’especialitat (floret, espasa, espasa i daga, sabre i bastó), aplicats a l’espectacle.

El mateix any, i fruit d’aquest treball, neix l’espectacleTrifulgues al Carrer.
Espectacle d’esgrima i de carrer, ambientat al s.XVII.

L’any 2002 estrenem l’espectacle Spain, dissenyat per fer-se en teatres a la italiana. Ambientació contemporània seguint un fil musical.
Al 2007 es renova per complet l’espectacle Trifulgues al Carrer. S’inclou un cercavila al principi i al final de l’espectacle (amb sac de gemecs, caixa i tabal), i s’adapten les coreografies, vestuari i armes, per poder-lo oferir en format medieval, renaixentista, barroc i una variant de pirates.

Amb aquests espectacles, hem estat seleccionats per actuar, entre altres, al Festival COS de Reus (2001 i 2007), a la Marató de l’Espectacle de Barcelona (2002), a la Fira d’Espectacles de Carrer AL CARRER de Viladecans (2002) i al Festival GEST d’Esparreguera (2007).

Tanmateix, també ens hem especialitzat en la realització de petites accions esgrimístiques a la carta per congressos, esdeveniments, fires medievals, celebracions, etc.

Deixa un comentari